Autor Wątek: Kuchnia TV  (Przeczytany 14812 razy)

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 15, 2013, 16:03:28 »
Hicior, jajecznica z liśćmi koniecznie młodych hihi pokrzyw :) i pieczarkami(cząber, tymianek, pieprz cayanne), ziemniaczki gotujemy z solą, łyżeczką masła i kurkumy. Podajemy z mizerią. Trochę sobie paluchy poparzyłem, ale było warto. Palce lizać hihi. Smacznego obiadu:) Pokój Wam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2013, 16:12:43 wysłana przez Anioł Pana »

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 16, 2013, 20:34:35 »
Wesoły placuszek
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2013, 20:39:10 wysłana przez Anioł Pana »

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 16, 2013, 20:47:41 »
Krokiety z kurkami i wędliną

Ciasto:
Jajko, trochę soli, 1łyżka oleju 2 łyżki mąki i mleka, ubijamy. Dodajemy 300g mąki i 250 ml mleka, całość miksujemy.
Farsz dowolny.
Najlepiej smakuje z czerwonym barszczykiem z majerankiem.

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 22, 2013, 21:14:05 »
Pomidorowa z mozzarellą

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 22, 2013, 21:26:41 »
Ziemniaczki z serem, cebulą grilowane lub zapiekane w koszulce z boczkiem.
Ziemniaczki podgotować, przekroić na pół dodać dowolne składniki, owiną boczkiem spiąć wykałaczką.
Wcześniej boczek marynujemy w piwie z solą, pieprzem ziołowym, szałwią, papryczką chilli, tymiankiem, gorczycą, szczypta gałki muszkatałowej i kolendry. Do tego kufel piwa. Hihi. Pokój Wam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2013, 21:37:59 wysłana przez Anioł Pana »

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 23, 2013, 14:11:42 »
W tą piękną niedzielę polecam oczywiście ziemniaczki z boczkiem, nie mogłem się oprzeć takiej pokusie hihi, kalafiora gotujemy z mlekiem szklanka, liść, czosnek, kurkuma, goździki, szczypta curry, podajemy z prażonymi orzechami lub na masełku z bułką tartą. Zawsze można iść do restauracji na wieloryba w winie:) hihi, wolę boczek:). Smacznego obiadu. Pokój Wam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2013, 14:26:02 wysłana przez Anioł Pana »

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 06, 2013, 18:39:59 »
Makaron ze szpinakiem po chińsku i kotlecikiem z kaszy gryczanej

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 06, 2013, 18:41:33 »
Jarzynowa

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 06, 2013, 18:43:55 »
Pizza z mąki razowej typ2000

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 06, 2013, 18:50:12 »
Gołąbki z filetów na ostro z harrisą

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 06, 2013, 19:30:38 »
Na niedzielny obiadek polecam fileciki zapiekane z ziemniaczkami w sosie śmietanowo-kurkowym lub pieczarkowym z ulubionymi przyprawami na pierzynce z sera żółtego oraz dla relaksu Przetwory i dania mięsne siostry Anastazji:) Trochę drogawa, ale na porządnym papierze. Pokój Wam.

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 13, 2013, 19:19:58 »
Ale pogoda, chyba wszędzie leje, chyba że Ktoś na jakiś Antylach Murzynki po tyłkach klepie hehe:) a Panie Skośnookich, ale Polki najfajniesze, nic zrobić, chciałem se owoców pozrywać, ach czego hihi, malinki, porzeczki, jabłka, wiśnie, nie ma kto i kiedy, no winogronowe najważniejsze-wino:) tutaj już większych problemów nie ma:) ale przynajmniej czas na odpoczynek też musi być, góra jest, ale nie ma schodów, ogród do zrobienia od cholery jeszcze tego, bibę na górze można zrobić, do spania worek siana mam:) miętko hihi, brukiew trochę mam rośnie, huśtawkę kombinuję fajną, roboty od groma hobbitowego hihi, ale wszystko po mału bez kredytów, plusy właśnie mam kosz jajek wiejskich od truskawek i plus 20 jakieś 60, minus słaby zasięg, da się zaradzić, na niedzielny obiadek polecam barszczyk biały z kiełbasą, cebulą, trochę marchwi, porą i czosnku podduszamy na masełku zaprawiamy delikatnie śmietaną, nie może zabraknąć majeranku, który doda aromatu i zielenina z utartą szczyptą chrzanu i pszennym zakwasem niekoniecznie domowej roboty. Do tego ziemniaczki z wody osobno. Pyszny i prosty przepis. Pokój Wam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2013, 19:24:35 wysłana przez Anioł Pana »

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 20, 2013, 14:09:57 »
04.08 u mnie pod sklepem:) do Lichenia:) hihi:), 40zł od osoby:) Kontakt rodon.barca@o2.pl. Łódzkie. Pulpeciki w sosie botwinkowo-pomidorowym, fajne. Pokój Wam.

Anioł Pana

  • Administrator
  • Zaawansowany użytkownik
  • *****
  • Wiadomości: 269
    • Zobacz profil
Odp: Kuchnia TV
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 16, 2013, 22:36:05 »
Miałem ochotę na szybko coś słodkiego, ale swojego, ciast to nie lubię, ale co banie w trakcie wymyśliłem hihi:) normalny biszkopt mąka typ 2000, jajkami z cukrem tak 3/4 szkl.1szkl.mąki łyżeczka proszku hihi białe:) pieczemy biszkopt starłem kilka jabłek a co mówię będzie szarlotka hihi, nie miałem mleka miałem sojowe no to ugotowałem budyń będzie polewa:), ale coś za mało, w lodówce tężała galaretka bach do budyniu:), no powiem Wam że galaretki z budyniem to nie jadłem:) Polecam-hobbit:) Rewelacja. Warto. Pokój Wam.


 

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
wild-reign blackborough watahawykletych magicaldream zerowkab